Elburg Smit, uw partner in duurzaamheid

Duurzaamheid is belangrijk in de sierteeltsector. Steeds meer leveranciers en klanten vragen om verantwoord denken en produceren. Voor Elburg Smit, met ruim 80 jaar ervaring als ketenpartner in de sector, zijn duurzame bedrijfsvoering en zorg voor het milieu dan ook speerpunten van het beleid.

Zo kunnen we voor onze klanten, relaties én onze eigen medewerkers een duurzame en betrouwbare partner zijn. Vanuit die visie bieden we deskundig advies, verpakkings- en communicatieproducten op maat en leveren we een bijdrage aan de omzet van onze nationale en internationale klanten.

Duurzaamheid

Duurzaam denken

Onze bedrijfsstructuur is gericht op continuïteit en personeelsparticipatie. Wij bieden onze medewerkers een gezonde werkomgeving, die is gebaseerd op wederzijds respect, de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling en onderling vertrouwen. Wij zijn ervan overtuigd dat een stabiel personeelsbestand en een positief werkklimaat de basis zijn voor een duurzame relatie met onze klanten.

Duurzaamheid

Duurzaam produceren

Wij selecteren en beheren de grondstoffen voor onze producten zoveel mogelijk op basis van duurzaamheidscriteria en gaan zorgvuldig om met bedrijfsafval. Alle karton- en kunststofafval wordt gescheiden voor recycling en inkt- en chemisch afval wordt tot een minimum beperkt. We volgen een meerjarenplan om zoveel mogelijk energie-efficiënt te produceren.

Al onze duurzaamheiddoelstellingen zijn SMART geformuleerd en hebben een eindverantwoordelijk MT-lid. Deze doelstellingen maken waar mogelijk onderdeel uit van onze ISO 9001:2015 certificering. Naast ons kwaliteitsmanagement zijn we ook FSC®C007957– en PEFC gecertificeerd. Al onze papiersoorten komen uit verantwoord beheerde bossen.

Elburg Smit is lid van Benefits of Nature, een netwerk van vooruitstrevende partijen in de tuinbouwsector, dat de footprint van bedrijven en hun producten in de internationale land- en tuinbouw berekent en verbetert. Een speciale stuurgroep in ons bedrijf heeft opdracht om in samenwerking met Benefits of Nature de CO2-footprint van onze organisatie op alle fronten te verminderen.

iso-9001-positive-screen-rgb-200x200
pefc
fsc
logo-benefits-of-nature
Duurzaamheid

Duurzaam samenwerken

Als ketenpartner in de botanische sector zoeken wij altijd naar langdurige samenwerking en versterking van onze klantrelatie. Daarbij staan de wensen van onze klanten voorop, maar we denken ook proactief mee, zorgen voor up-to-date informatie en leveren hoogwaardige, duurzame producten. In onze visie is uw product pas echt ‘groen’ als ook het etiket of de verpakking CO2-neutraal zijn geproduceerd en gedrukt op biomateriaal of FSC- of PEFC-karton.

Wilt u meer weten over onze visie op duurzaam ondernemen of bent u geïnteresseerd in een van onze andere producten of diensten? Onze accountmanagers staan u graag te woord, klik hier voor hun contactgegevens.

Start typing and press Enter to search